ثروت یا پول؟!

هرگز فکر نکنید با داشتن پول زیاد شما ثروتمند خواهید بود.

در دنیای امروزی ثروت فراتر از پول است.


ناپلون هیل در کتاب کلید طلایی 15 نوع ثروت را معرفی می کند که داشتن آنها ما را ثروتمند میکند:


1-نگرش مثبت

2-ارتباط موثر

3-ادب

4-یادگیری مادام العمر

5-انضباط شخصی

6-تندرستی واقعی

7-آرامش خاطر

8-خلاقیت

9-عشق ورزیدن به کار

10-داشتن برنامه و هدف

11-داشتن قلب و زبان شاکر

12-درک دیگران

13-استفاده موثر از زمان

14-بخشندگی

15-اعتماد به نفس


دلایل بقای نارضایتی ها در زندگی ما

شاید از خود بپرسیم که چطور نارضایتی ها در زندگی ما بقا و پایداری پیدا می کنند؟!

بگذارید این گونه شروع کنیم؛ ما فعالیت هایی را در روز انجام می دهیم که به خاطر محدودیت زمان و انرژی، تعدادآنها محدود است.

می خواهم نظر شما را نسبت به 3 دسته فعالیت جلب کنم:


1-فعالیت هایی که انجام می دهیم و نتایج مطلوبی در زندگی ما ایجاد می کند.

2-فعالیت هایی انجام می دهیم که تقریبا هیچ نتیجه مطلوبی را در زندگی ما ایجاد نمی کند.

3-فعالیت هایی که انجام نمی دهیم و می دانیم در صورت انجام آنها نتایج مطلوبی را در زندگی ما ایجاد خواهد شد.


خبر بد اینکه چون تعداد فعالیت های ما در طول روز محدود (ثابت) است.

باید برای ایجاد فعالیتی که منجر به نتایج مطلوب می شود (مورد 1 و 3) از مقدار فعالیت هایی که نتیجه مطلوبی در زندگی ما ندارد (مورد 2 ) کم کنیم.


روانشناسی مثبت گرا : حوزه ها و ابعاد روان شناسی مثبت گرا

سلیگمن و چیکزنت میهای و کامپتون ابعاد وحوزه های روان شناسی مثبت گرا را در سه سطح تعریف می کنند: 1- سطح ذهنی ؛ 2- سطح فردی ؛ 3- سطح گروهی

سطح ذهنی

 روان شناسی مثبت گرا در سطح ذهنی معطوف به تجارب ذهنی ارزشمند است : قناعت و خشنودی (در گذشته) ؛ آسایش روانی (بهزیستی ذهنی) ؛ امید و خوش بینی(به آینده و درباره آینده) ؛ غرقه گی یا مجذوبیت (Flow) ؛ نشاط و شادی (در حال حاضر).

سطح فردی

 روان شناسی مثبت گرا در سطح فردی بر صفات مثبت فردی متمرکز است: شجاعت ؛ مهارت های بین فردی ؛ احساس زیباشناختی ؛ بخشش ؛ پشتکار و استقامت ؛ دور اندیشی ؛ نوآوری و ابتکار ؛ معنویت؛ استعدادهای خلاقانه ؛ خردمندی و حکمت؛ ظرفیت عشق ورزی و کشش های مثبت درونی و علائق

سطح گروهی

 در سطح گروهی روان شناسان مثبت گرا به نهادها و فضائل مدنی می پردازند: شهروندی بهتر ؛ مسئولیت پذیری ؛ توجه به منافع اجتماعی ؛ دگردوستی( کمک به همنوع) ؛ مدنیت ؛ نوسازی اجتماعی ؛ مدارا ؛ اخلاق کار ؛ خانواده خوب ، مدارس خوب و اجتماع خوب ( نهادهای مثبت و خوب)

مهارت های دهگانه ضروری برای زندگی کدامند؟

سازمان بهداشت جهانی مهارت های دهگانه ای را معرفی کرده است که هر کس باید این توانایی ها را برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق کسب کند:


1- مهارت خودآگاهی

2- مهارت همدلی

3- مهارت روابط بین فردی

4- مهارت ارتباط موثر

5- مهارت مقابله با استرس

6- مهارت مدیریت هیجان

7- مهارت حل مسئله

8- مهارتت تصمیم گیری

9- مهارت تفکر خلاق

10- مهارت تفکر نقادانه


مهارت خودآگاهی

 توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت و یافتن تصویری واقع بینانه از خود. شناخت نیازها و تمایلات فردی برای آشنایی با حقوق و مسئولیت های فردی - اجتماعی 


مهارت همدلی

درک کردن دیگران و مشکلاتشان در هر شرایطی. این مهارت به دوست داشتن و دوست داشته شدن و در نتیجه،روابط_اجتماعیِ بهترِ افراد با یکدیگر می انجامد.


مهارت روابط_بین_فردی

 مشارکت و همکاری با دیگران، همراه با اعتماد واقع بینانه، که در کنار تقویت دوستی ها، دوستی های ناسالم را خاتمه می دهد تا کسی از چنین روابطی آسیب نبیند.


مهارت ارتباط_موثر

 درک بهتر نیازها و احساسات دیگران، به شیوه ای که فرد بتواند نیازها و احساسات خودش را نیز در میان بگذارد. تا ارتباطی رضایت بخش شکل گیرد.


مهارت مقابله با_فشار_عصبی

 با آموختن این مهارت افراد هیجان های مثبت و منفی را در خود و دیگران می شناسند و سعی می کنند واکنشی نشان دهند که این عوامل مشکلی برای آنها ایجاد نکنند.


مهارت مدیریت_هیجان

هر انسانی که در زندگی خود با هیجانات گوناگونی از جمله غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت و موارد دیگر مواجه است که همه این هیجانات بر زندگی او تاثیر می گذارد. شناخت و مهار این هیجانات، همان مدیریت هیجان است. برای کسب این مهارت فرد به طور کامل باید بتواند احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک و به نوعی این هیجانات را مهار کند.


مهارت حل_مسئله

زندگی سرشار از مسائل ساده و پیچیده  است. با کسب این مهارت بهتر می توانیم مشکلات و مسائلی را که هر روز در زندگی برایمان رخ می دهند، از سر راه زندگی مان برداریم.


مهارت تصمیم_گیری

برای برداشتن هر قدمی در زندگی باید تصمیم گیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیم گیری های او مشخص می کند. با آموختن این مهارت هداف خود را واقع بینانه تعیین و از میان راه حل های موجود بهترین را انتخاب می کنیم و مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده می گیریم.


مهارت تفکر_خلاق

تفکر یکی از مهمترین مهارت های زندگی است. مهارت تفکر خلاق، همان قدرت کشف، نوآوری و خلق ایده ای جدید است تا در موارد گوناگون بتوانیم راهی جدید و موثر بیابیم. با آموختن تفکر خلاق، هنگام مواجهه با مشکلات و دشواری ها احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل می کنیم.

هنگامی که تفکر خلاق را می آموزیم دیگر مشکلات زندگی مزاحم ما نیستند، بلکه هر کدام فرصتی هستند تا راه حل های جدید بیابیم و مشکلات را به گونه ای حل کنیم که کسی تاکنون این کار را نکرده باشد.


مهارت تفکر_نقادانه


این مهارت موجب می شود هر چیزی را به سادگی قبول یا رد نکنیم و پیش از آن، موضوع مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن، در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم.

 با آموختن تفکر نقادانه فریب دیگران را نمی خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر می کنیم و دقیق و درست تصمیم می گیریم و ارتباطات درستی برقرار می کنیم.